Videokurz - Sociální dokumentace

Změněno dne Fri, 08 Mar 2024 v 01:17 PM

OBSAH


Upozornění: Ve videokurzu jsou použity záběry ze staré verze programu CYGNUS. Dnes již program vypadá jinak, videokurz ale stále má informační hodnotu. 

Úvod

Kurz je určen především sociálním pracovníkům, pracovníkům v sociálních službách a vedoucím pracovníkům v sociálních službách a se seznámí vás s nástroji, které CYGNUS nabízí, jak jsou mezi sebou propojené, jak a kdy je používat a jaké jsou jejich výhody. Pro absolvování tohoto kurzu není nutné mít nainstalovaný CYGNUS. Celý kurz můžete absolvovat na těchto webových stránkách a nepotřebujete k němu žádnou jinou speciální aplikaci.



1. lekce - Nástroje sociální dokumentace (Délka videa: 13 min)

Tato lekce vám poskytne celkový přehled o možnostech vedení sociální dokumentace v rámci informačního systému CYGNUS. Představíme si v ní postupně všechny související nástroje; stručně si vysvětlíme význam každého z nich a řekneme si i to jak jsou mezi sebou navzájem propojeny, čímž usnadňují naplnění standardu kvality číslo 5.



2. lekce - Formuláře dokumentace (Délka videa: 16 min)

Proč formuláře používat a jaký je jejich přínos, a také si ukážeme, jak s nimi pracovat.



3. lekce - Individuální plánování průběhu sociální služby, část 1 (Délka videa: 10 min)

Proč individuálně plánovat a co takové plánování obnáší. Zaměříme se především na jeho praktickou stránku v informačním systému CYGNUS.



4. lekce - Individuální plánování průběhu sociální služby, část 2 (Délka videa: 8 min)

V této lekci si představíme zbývající nástroj Plán péče, který oproti IP slouží k řešení těch potřeb klienta, které lze zařadit mezi základní oblasti pomoci a podpory definované vyhláškou č. 505.



5. lekce - Realizace péče a fakultativních činností, Záznamy péče (Délka videa: 15 min)

Zaměříme se na to, jak v informačním systému CYGNUS zapisovat realizaci naplánovaných činností, které byly u klienta provedeny, ukážeme si i práci s fakultativními činnostmi, a vysvětlíme si jakým způsobem vést individuální písemné záznamy o průběhu sociální služby.



6. lekce - Účasti na akcích, Evidence pádů a Ostatní dokumentace (Délka videa: 15 min)

V šesté lekci se podíváme na to, že kromě realizace individuálního plánu a plánu péče existují ještě další nástroje, které jsou tímto způsobem na záznamy péče propojeny. Konkrétně se jedná o Účasti na akcích, Evidenci Pádů a univerzální nástroj Ostatní dokumentace, který umožňuje ukládání vlastních záznamů a dokumentů.



7. lekce - Sdílení informací (Délka videa: 15 min)

V poslední lekci se zaměříme na sdílení informací.





Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit