Změna velikosti generovaných klíčů podpisových certifikátů od PostSignum

Změněno dne Thu, 09 Mar 2023 v 03:37 PM

 Od 9.2. se u certifikační autority Post Signum změnila délka generovaného klíče, který tvoří podpisový certifikát. Do té doby byla velikost klíče 2048 bitů, od 9.2.2023 se generují ve výchozím nastavení klíče o velikosti 4096 bitů. Podrobnosti a důvody této změny najdete na webových stránkách PostSignum pod tímto odkazem. 


 

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Klíč o této délce nepodporují žádné podpisové karty a některé tokeny, které jste od nás v minulosti pořizovali. V případě, že vlastníte tokeny a karty, které tuto velikost klíče nepodporují, nepodaří se Vám certifikát na kartu nebo token správně nahrát. Certifikát je však v pořádku a můžete jej používat, jen je zapotřebí zakoupit od nás nové tokeny, které podporují tuto velikost klíče. 


 

Jak poznat, že se problém projevuje právě u Vás? 

 

Podpisové karty 

Certifikáty, které mají platnost od 9.2.2023 a později, nebude možné podepisovat přes podpisovou kartu. Může stát, že už při nahrávání certifikátu na kartu, dostanete upozornění, že certifikát z důvodu nedostatečné kapacity nelze nahrát. V některých případech se Vám však může podařit certifikát na kartu nahrát a problém nastane až při podepisování realizací v CYGNUSu. Pokud po označení realizace a jejím podpisu certifikátem, realizace zůstane v seznamu k podepsání, jedná se právě o problém s velikostí klíče. 

 


 

Tokeny 

Při pokusu o nahrání certifikátu na token, který tuto velikost klíče nepodporuje, se v aplikaci SafeNet zobrazí následující upozornění: 


 

 

Kapacitu si můžete zkontrolovat přímo v aplikaci SafeNet kliknutím na volbu Zobrazit informace o tokenu


 


 

Pokud je kapacita tokenu 2048 bitů, certifikát s platností od 9.2.2023 na něj nebude možné nahrát. 


 

Obsah obrázku text

Popis byl vytvořen automaticky


 

V případě, že vlastníte karty nebo tokeny, na které se certifikáty této velikosti nedají nahrát, kontaktujte naše obchodní oddělení, které s Vámi vyřídí objednávku nových tokenů. Kontakty najdete ZDE. 



Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit