CPV kódy

Změněno dne Mon, 07 Aug 2023 v 08:35 AM

OBSAH

K čemu slouží CPV kódy?

Díky novele zákona o veřejných zakázkách můžete mít potřebu sledovat obrat zboží stejného druhu. Proto jsme do programu přidali ke skladovým kartám možnost zadat si CPV kód a zobrazit si za vybrané období obrat dle CPV kódů. 


Zadání CPV kódu

KDE: Sklady – Karta zásoby

Kódy se zadávají přímo na kartě zásoby (v příští verzi do programu přibude nástroj na hromadné zadávání CPV kódů). Klikněte na tlačítko Opravit.



V okně Opravit skladovou zásobu si otevřete číselník CPV kódů a přes vyhledávání zadejte klíčové slovo a z nabídky vyberte odpovídající kategorii.



Hromadné zadání CPV kódů

KDE: Sklady – Přehled zásob

Pro usnadnění zadávání kódů jsme vytvořili hromadný nástroj. Kódy tak nemusíte zadávat kartu po kartě. V Přehledu zásob klikněte na tlačítko operace a zvolte možnost Hromadný nástroj pro zadávání CPV kódů.



Vlevo nahoře zvolte skupinu nebo případně volbu všechny a dejte načíst.



Ve sloupečku Dle kódu můžete přiřazovat jednotlivé kódy (stačí vyhledat v nabídce), případně můžete využít zadávání Dle názvu (pokud kódy neznáte, můžete napsat třeba ovoce a program už bude nabízet kódy na ovoce a zeleninu).



Sledování obratu dle CPV kódů

KDE: Sklady – Sladové doklady

V okně skladových dokladů klikněte na tlačítko Operace a z nabídky vyberte Statistika obratů dle CPV kódu.



Vpravo nahoře zadejte požadované období a v tabulce uvidíte uvidíte obrat dle zadaných kódů. Skladové karty, u kterých kódy přiřazené nemáte, uvidíte v sekci nezařazeno. 



Vlevo dole je tlačítko Nastavení, kde si zvolíte, jestli se do obratu mají započítávat i inventurní nebo vratkové doklady.



Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod
Je požadována verifikace pomocí CAPTCHA.

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit