Více smluvních plátců u dospělého klienta

Změněno dne Wed, 20 Jul 2022 v 10:58 AM

Pokud potřebujete dospělému klientovi zadat v rámci jeho smlouvy více smluvních plátců, než jednoho, pak je postup následující.


Na kartě klienta zvolte Zadat novou smlouvu k datu



V okně Přidat smlouvu - dospělý nastavte platnost smlouvy od začátku měsíce a případně upravte další položky. Následně klikněte na Přidat kontaktní osobu



Do políčka Příjmení a jméno doplňte jména smluvních plátců tedy např. Petr Dvořák, Dominika Dvořáková a zvolte jejich vztah ke klientovi (Vztah). Doplňte chtěné údaje a kontaktní osoby uložte pomocí OK



Nyní nastavte typ platby a případnou částku, kterou budou smluvní plátci dohromady hradit. Smlouvu uložte pomocí OK.



Ve Vyúčtování se nyní smluvním plátců vytvořil společný předpis na částku, která je nastavena ve smlouvě. 



Pro každého smluvního plátce budete zadávat samostatnou platbu v požadované výši. Součet obou plateb pak bude dávat dohromady výsledný předpis. 


Platbu zadejte nejprve pro prvního smluvního plátce. Označte řádek, kde jsou uvedeni smluvní plátci - v tomto případě Petr Dvořák, Dominika Dvořáková (příbuzní). Přepište částku, aby odpovídala výši platby prvního smluvního plátce. 



V okně Přidat příjmový doklad pak do Přijato vepište od koho platba je, tedy v našem případě Petr Dvořák, doplňte potřebné informace a platbu dokončete běžným způsobem.



Stejný způsobem bychom zadali platbu i druhého smluvního plátce, a to Dominiky Dvořákové a tím by byl předpis smluvního plátce ve Vyúčtování kompletně uhrazen.




Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit