Proč strávníkovi nelze objednat jídlo?

Změněno dne Čt, 10 Říjen v 9:24 DOPOLEDNE

Pokud zaměstnanci nebo cizímu strávníkovi nelze objednat jídlo zkontrolujte následující:


Je strávník zařazen ve správném stravovacím provozu?

(KDE? Strava – Strávníci) 

Otevřete si seznam strávníků a zkuste strávníka vyhledat. Můžete použít vyhledávací pole.


Pokud tam strávník zaměstnanec není, je potřeba mu nejprve nastavit stravovací provoz na kartě zaměstnance. Otevřete si kartu zaměstnance a v Osobních údajích vyberte záložku stravování. Tam klikněte na kalendář s pluskem.


Zadejte Platnost, Stravovací provoz a Dietu. Potvrďte tlačítkem OK. Místo odběru a forma stravy jsou nepovinné údaje a většinou se u zaměstnanců nenastavují.


V případě, že se jedná o cizího strávníka, kterého nemáte v seznamu strávníků, je potřeba ho přidat zeleným pluskem přímo ve strávnících. 


Zadejte Jméno a Příjmení, Skupinu, Dietu a zkontrolujte datum platnosti. Rovnou přidejte i příslušnou cenu jídel a potvrďte tlačítkem OK. 



Má strávník nastavenou cenu jídel se správnou platností?

(KDE? Strava – Strávníci) 

V seznamu strávníků dvakrát poklikejte na řádek se strávníkem a otevře se karta strávníka. V záložce Ceny jídel zkontrolujte, zda je nastavena cena jídla. Pokud ne, přidejte přes tlačítko Zadat od data (kalendář s pluskem). 


Zkontrolujte taky platnost, protože ve dřívějším datu, než je platnost, si strávník objednat nemůže. Platnost můžete změnit, když kliknete na tlačítko Opravit (tužka).



Další případy, proč si nemůže strávník objednat, už jsou jen okrajové a ovlivňovali by více strávníků. Typicky např. nemusí být na daný den zveřejněný jídelní lístek nebo nemusí být pro strávníkovu dietu nanormováno jídlo (chybí faječky v jídelním lístku). 





Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod
Je požadována verifikace pomocí CAPTCHA.

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit