Tisk výkazů a jeho nastavení

Změněno dne Wed, 24 May 2023 v 02:03 PM

Tisknete výkazy docházky? V této nápovědě se podíváme na to, jak nastavit tiskovou sestavu tak, aby zobrazovala takové údaje, které potřebujete.


OBSAH


Tisk výkazů

Kde? Zaměstnanci - Výkazy docházky

Výkazy k vytištění najdete pod tlačítkem tiskárny (1) v záložce Výkaz pracovní doby (2).


Nastavení tiskové sestavy

V okně Výkaz pracovní doby můžete nastavit hned několik věcí:

  • Období, za které chcete výkazy tisknout
  • Výběr zaměstnanců, pro které chcete výkazy tisknout
  • Výběr sloupců, který udává, jaké údaje budete ve výkazech mít.

Nastavení období

Období, za které chcete výkazy tisknout, si můžete nastavit šipkami. Alternativně také můžete kliknout na kalendář a vybrat si měsíc a rok. Výkazy je možné vygenerovat pouze za období jednoho měsíce.



Výběr zaměstnanců

Můžete si vybrat, kterým zaměstnancům budete výkazy tisknout, stačí zatrhnout volbu Vlastní výběr a kliknout na tlačítko Opravit. 



Objeví se tabulka, kde si budete moci zatrhnout ty osoby, pro které výkaz potřebujete. V horní části tabulky také můžete použít filtrování pomoci Provozů či Pracovních pozic. Svůj výběr potvrdíte tlačítkem OK. 



V okně Výkaz pracovní doby se pak již bude ukazovat aktuální počet vybraných zaměstnanců.



Výběr sloupců

Poslední nastavení Vám umožní vygenerovat výkazy s takovými údaji, které potřebujete. Zatržítky si označte ty sloupce, které do výkazu potřebujete zobrazit. Můžete také regulovat šířku sloupů, aby se vám údaje pohodlně četly nebo aby se vám dobře vlezly na stránku. 


Výkaz je v základním nastavení generován na výšku. Pokud je však šířka sloupců větší, než šířka stránky na výšku, výkaz se sám otočí na šířku. Tuto informaci vidíte pod položkou Orientace stránky.



Pokud využíváte Schvalování docházky zaměstnancem, můžete si nechat na výkaz vygenerovat údaje o tom, kdy a kým byl výkaz schválen. Stačí zatrhnout volbu Tisknout informace o potvrzení výkazu. 



Vámi zvolený Výběr sloupců si také můžete uložit jako šablonu pro další použití v budoucnosti. Takto si můžete tvořit různé typy výkazů pro různé potřeby docházkové agendy. Potvrzením tlačítkem OK se šablona uloží a vy si ji pak budete moci vybrat již v úvodním okně Výkazu pracovní doby.


TIP: Pokud potřebujete prokazovat délku nočního příplatku (např. pro potřeby kontroly Státního úřadu inspekce práce), stačí ve sloupcích vybrat možnost Noční od-do. Toto nastavení si pak můžete uložit jako šablonu.



Výběr sloupců také můžete uložit jako výchozí volbu pro vaše zaměstnance, kteří si budou chtít tisknout výkazy sami skrze Můj CYGNUS. Stačí zatrhnout možnost Uložit šablonu pro tisk zaměstnance z Můj Cygnus.



Jestliže jste zvyklí na použití desítkové soustavy, můžete v základním okně Výkazu pracovní doby zatrhnout volbu Použít desítkovou soustavu. Odpracovaný čas ve výši například 130 hodin a 30 minut se vám bude ukazovat jako 130,5 hod.


Poslední nastavení, které si ukážeme, je přístupné pouze těm, kteří mají přiřazeno právo Měnit nastavení, které ovlivňuje celý program (dříve Správce nastavení). Toto nastavení naleznete pod ozubeným kolečkem. Pokud máte tuto ikonku zašedlou, nemáte toto právo k dispozici.


Zde můžete měnit nastavení tiskové sestavy jako je například název tiskové sestavy, text nad sestavou či pod sestavou nebo podpisy.





Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit