Mobilní CYGNUS Oznámení a dokumenty

Změněno dne Mon, 20 Feb 2023 v 10:39 AM

Jak zaregistrovat nového uživatele a nastavit v šabloně práv přístup k Mobilnímu Cygnusu najdete v nápovědě ZDE.


Obsah



Pro možnost využití Oznámení a Dokumenty je zapotřebí mít licenci. Pokud zatím licenci na tento modul nemáte a měli byste o ni zájem, kontaktujte našeho obchodníka. 


Oznámení


Po přihlášení do Mobilního CYNGUSu vidíte přímo na úvodní obrazovce počet nových nepřečtených oznámení a dokumentů. Kliknutím na modrou záložku se dostanete k přijatým oznámením. 


Oznámení označená modře nevyžadují potvrzení o přečtení. U červeně označených je naopak potvrzení vyžadováno. 



Oznámení si můžete rozkliknout a přečíst, přečtení potvrdíte tlačítkem. 



K rychlému přesunu mezi složkami můžete využít ikonky na spodní liště. 



Nové oznámení vytvoříte kliknutím na plus. Nejprve vyberte příjemce, k vyhledávání využijte vyhledávací okno. Vybírat můžete také mezi skupinami příjemců, které najdete na konci seznamu. U skupin se zobrazuje počet osob, které jsou členy a obdrží Vaše oznámení. 



Vyplňte text oznámení a vyberte si, jestli chcete, aby příjemci potvrdili přečtení. Přiložit můžete také fotku. Oznámení odešlete kliknutím na tlačítko Odeslat. 



Dokumenty

V Mobilním CYGNUSu můžete zobrazovat také dokumenty ve složkách, ke kterým máte jako uživatel přístup. K dokumentům se dostanete z úvodní stránky kliknutím na nová oznámení a dokumenty



Ve spodní liště se pak přesuňte do dokumentů. Nepřečtené dokumenty jsou zvýrazněné. Dokumenty můžete také filtrovat podle složek, v kterých jsou umístěny. Červený proužek znamená, že u tohoto dokumentu je vyžadováno potvrzení o přečtení. 



Po kliknutí na dokument se zobrazí poznámka, kterou přidala osoba při vkládání dokumentu a tlačítko pro potvrzení přečtení. Kliknutím na dokument ho stáhnete a můžete si ho prohlédnout. 


 

V telefonech s operačním systémem Android se zobrazí okénko se složkou, kam se dokument stáhl a můžete ho rovnou otevřít. U některých typů souborů se dokument otevře po stažení rovnou. V tomto případě záleží na konkrétním telefonu, na kterém pracujete. 



U telefonu s operačním systémem iOS (iPhone) se typicky soubor stáhne do složky Soubory - Stahování. 






 


Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit